"שביל החלב": מהן הגבינות המומלצות לבריאותנו?

למוצרי החלב ערכים תזונתיים חשובים לתפריט היומי שלנו בשל היותם מקור טוב לחלבונים, לסידן, למינרלים ולוויטמינים נוספים • במחקרים שונים התגלה קשר בין אכילת יותר מוצרי חלב לבין משקל הגוף • מה מכילה כל גבינה ומה מומלץ לאכול? • וגם אילו גבינות ניתן להשיג והיכן

כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

אכילת מוצרי חלב זהו מנהג שכולנו נהנים ממנו בחג השבועות.  לכבוד החג חני אלדר, דיאטנית קלינית בחלי ממן- קבוצת תמיכה לאורח חיים בריא, עוזרת לנו לבחון את המגוון הגדול בשוק מוצרי החלב ולהבין מה כדאי לבחור ומה פחות מומלץ.

למוצרי החלב ערכים תזונתיים חשובים לתפריט היומי שלנו בשל היותם מקור טוב לחלבונים, לסידן ולמינראלים וויטמינים נוספים. מחקרים רבים מראים כי דיאטה עשירה בחלבונים, מגבירה את תחושת השובע ותורמת לקצב הרזיה. בנוסף, אנו זקוקים לכמות ממוצעת של 1000 מ"ג סידן ליום, ולכן, קשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג את הכמות ללא צריכת מוצרי חלב.

יחד עם זאת, חשוב לבדוק את ערכי אחוזי השומן שעל גבי המוצר. משמעות ההבדל באחוזי השומן נראית אולי זניחה, אך כשבוחרים לאכול גביע גבינה של 5% שומן פרוש הדבר שנכנסו לגופנו 12.5 גרם שומן, בעוד שבאכילת גביע של 3% אכלנו 7.5 גרם שומן. במצטבר הבדלים אלה משמעותיים לשיפור הבריאות וההצלחה בהרזיה.

במחקרים שונים התגלה קשר בין אכילת יותר מוצרי חלב לבין משקל הגוף. נמצא שאנשים הצורכים יותר מוצרי חלב דלי שומן (עד 5%) מצליחים לרזות טוב יותר, בהשוואה לממעיטים באכילת מוצרי חלב.

עוד נמצא, כי לדיאטה עשירה במוצרי חלב דלי שומן, יש השפעה מיטיבה על יתר לחץ דם. לכן, מומלץ להגביר את צריכת מוצרי החלב דלי השומן גם לאור הממצאים וגם לאור החשיבות של מוצרי החלב לאספקה שוטפת של סידן לבריאות העצם.

"מגוון הגבינות בארץ גדול ומגוון ולשמחתי הרבה, יש מבחר רב לכל השומרים על אורח חיים בריא המאפשרות לנו ליהנות מטעם נהדר של גבינה משובחת בפחות אחוזי שומן. המחלבות שלנו בארץ מצוינות ומשובחות. אין כמו ארוחת גבינות ישראלית הכוללת מאפי גבינות, בליווי לחם חם לצד סלט ירקות קצוץ טרי לחג השבועות."

בעולם הגבינות יש אינספור סוגים, לפניכם הגבינות הפופולאריות והיומיות שלנו:

גבינות לבנות רכות

הגבינה הפופולארית ביותר במדינתנו. בקטגוריה זו יש מגוון גדול של מוצרים במגוון אחוזי שומן. מצוינת למריחה, להכנת פשטידות ומאפי גבינה. להרזיה ושמירה על המשקל מומלץ לאכול גבינות מ3-5%.
גבינות קוטג' 

גבינת קוטג' היא מוצר חלב מבוסס גבן בטעם עדין, עתירת חלבון ודלת שומן פחמימות. את גבינת הקוטג' ניתן למצוא במגוון של אחוזי שומן, מצוינת להגשה על השולחן, כתוספת לסלט ותמיד טעימה על לחם או לחמנייה טרייה מצוינת בפשטידות ומאפים. להרזיה ושמירה על המשקל מומלץ לאכול עד 5%.

גבינות מלוחות
גבינות בולגריות וצפתיות אפשר למצוא במגוון גדול הן מבחינת אחוזי השומן, הן בדרגת המליחות והן במרקם (נחתך או למריחה). יתרונן שהן עשירות בחלבון ובסידן בהשוואה לגבינות הרכות אך מנגד, מכילות הרבה נתרן (מלח), דבר המהווה חיסרון למקפידים על תזונה דלת מלח, קחו בחשבון שמוצרים אלה מכילים כמות גבוהה יחסית של נתרן (800 מ"ג ויותר). מלבד זאת הן קלות יותר לעיכול מגבינות רכות ומוצרי חלב ניגרים עבור אנשים רבים בגלל תכולה נמוכה יחסית של לקטוז (סוכר החלב). גבינות אלה לרב נמכרות עם אחוזי שומן גבוהים יותר מהגבינות הרכות יכולות להגיע לכ- 30% שומן. הקפידו לקנות את הגבינות המלוחות הרזות יותר. מרקם הגבינה הבולגרית מתפורר ומחוספס ואחוז השומן הנפוץ בישראל הוא בין 24% – 5%. הגבינה משמשת לסלטים, אפייה וכן בצורתה הטבעית. אנשים נוטים לבלבל בין גבינת הפטה לגבינה הבולגרית, אך תהליך הייצור שלהם וטעמן שונה. הבולגרית עוברת כבישה והיא יותר קשיחה, לעומת הפטה שנוטה להתפורר. גבינות אלה מתאימות לסלטים פשטידות מאפים שונים למשל כמילוי לבצק פילו ומהוות תחליף מצוין לטוסט במקום גבינה צהובה.

גבינות צהובות ומותכות
לפני מספר שנים חל מהפך מבורך בתחום הגבינות הצהובות. בעבר גבינות אלו היו בעלי אחוזי שומן גבוהים מאוד עבור אלו השומרים על הגזרה, שכן הגבינה הרזה ביותר הכילה 17% שומן והיתר התהדרו ב- 22% שומן ומעלה. אך לפני מספר שנים היצרנים השונים יצאו לשוק עם גבינות 9% שומן. הדעות חלוקות על רמת הטעם וישנם מוצרים שאף אינם נחשבים לגבינה של ממש, ניתן להכין מהם טוסטים, פיצה ומאפים מלוחים שהרבה יותר רזים מבחינת שומן, במיוחד מאחר ושאר הגבינות הצהובות הקיימות כיום בשוק מכילות כמות המתחילה ב- 28% שומן. יתרונן של הגבינות הצהובות בכמות הסידן הגדולה בהן, בין 600 ומעלה מג' ל100 גרם וגם רמת החלבון בהן גבוהה משמעותית יחסית לגבינות האחרות. גבינות צהובות מכילה פחות לקטוז יחסית לכן הן מתקבלות בצורה נעימה יותר במערכת העיכול

גבינות עיזים וכבשים
גבינות עיזים וגבינות צאן (כבשים) נחשבות לבריאות יותר מגבינות העשויות מחלב פרה נמצא שהן פחות אלרגניות וקלות יותר לעיכול. לחלב צאן יש יתרונות גם בהרכב השומן (בריא יותר) ובכמות הסידן (גבוהה יותר). במספר מחקרים שנעשו לאחרונה התגלה שיש לו יתרונות במצבים של אי סבילות לחלב פרה, אסטמה אלרגית, אקזמות ומיגרנות. לחלב צאן מיוחסות גם סגולות רפואיות בריפוי של מספר מחלות (בטיפול באפטות למשל). אולם אי אפשר להתעלם משני חסרונות עיקריים- הטעם השונה והמחיר הגבוה (יחסית לגבינות לבנות של בקר). ניתן כיום למצוא גם גבינות עיזים וצאן טעימות ב- 5% שומן, אך לא פחות.

_______________________________________________________________

לכבוד שבועות מחלבת בארי משיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום עד דלת הבית ללא פערי תיווך. מיזם חדש וחדשני – פשוט גבינה, מדלת המחלבה לדלת ביתך

מחלבת "בארי" בקיבוץ בארי, מציעה מבחר ומגוון גבינות העשויות 100% חלב בקר המיוצרות בעבודת יד. מפרות הנמצאות באזור כפרי רגוע ושלו, הנהנות מאויר צח  וממזון המיוצר במקום ומרפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ונטולות לחץ. התוצאה חלב עשיר בטעם וארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, המעניקים לחלב את אופיו המיוחד. גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של הגבינות . הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים, בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.

דגן פלג הגבן הראשי ומנהל המחלבה: "בעקבות המגמה ההולכת ומתרחבת של צרכנות מזון ברשת ומתוך ביקוש וצורך שעלה מלקוחות ברחבי הארץ, החלטנו לצאת במהלך חדשני בתחומו ולהיות מחלבת הבוטיק הראשונה בארץ המשווקת גבינות פרימיום מדלת המחלבה ישירות לבית הלקוח. הפתרון שאנו מציעים, מאפשר ללקוח לקבל גבינות מצוינות ללא פערי תיווך ומבלי לעבור ידיים מיותרות. לצורך כך הקמנו אתר אינטרנט בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ידידותי ופשוט למשתמש המאפשר להזמין מאתנו גבינות 24 שעות ביממה ולקבלן תוך מספר ימים לדלת הבית שמורות וארוזות בקירור מיוחד לפי התקן הנדרש"

בין הגבינות של מחלבת בארי:

  • נגב בסגנון אדאם- גבינה חצי קשה בסגנון אדאם מתאימה לסנדביצ’ים או לטוסטים וכתוספת לפשטידות ומאפים.
  • אשכול בסגנון אמנטל -גבינה חצי קשה בסגנון אמנטל שוויצרית. הגבינה מיושנת למשך 3-4 חודשים ובתקופה זו היא מפתחת את החורים האופייניים לה. לגבינה טעם מעודן עם מתיקות אגוזית. מתאים לטוסטים וסנדביצים.
  • בשור בסגנון רוקפור- גבינת עובש כחול הגבינה מיושנת למשך 3- חודשים ומפתחת עורקים כחולים המעניקים לגבינה חריפות עדינה. מתאים לפלטות גבינה, לסלטים של עלים ירוקים, לבישול של רטבים וסתם לנשנוש בליווי פירות או שתייה חריפה. זוכת מדליית כסף בקטגורית גבינות כחולות בתחרות גבינה 2009.
  • סחף בסגנון מנצ'גו – גבינה קשה בסגנון ספרדי. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. לגבינה מרקם קשה וטעמה עז. הגבינה מתאימה לפלטות גבינה, כתוספת לצד שתייה חריפה, כתוספת פרוסות לסלט ירוק או כתוספת תבלין בתוך מאפים ומצוינת לגירוד על פסטה. זוכת מדליית זהב בקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות גבינה 2009.
  • כלנית בסגנון קממבר גבינה בסגנון קממבר לגבינה עובש לבן עדין וקטיפתי על הקליפה הגורם לתוך הגבינה להבשיל ולקבל מרקם קרמי רך ועדין.
  • גררית בסגנון גאודה גבינה חצי קשה בסגנון גאודה. הגבינה מתיישנת כ- 5 חודשים לפני השיווק. לגבינה ציפוי פלסטי ששומר על הגבינה מפני האוויר החופשי ומונע התייבשות לגבינה צבע כתום בהיר וטעם פיקנטי עדין מתאים לאירוח על מגש גבינות, לסנדביצ’ים ולהקרמה על מאפים. זוכת מדליית ארד בקטגורית גבינות עולם בתחרות הגבינה הישראלית 2009.

מחלבת בארי הנה מחלבת בוטיק כשרה לייצור גבינות פרמיום הקיימת מזה 25 שנה. היא מתמחה בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד). הגבינות הן ייחודיות מאפיינות אותה בלבד ואת האזור והחומרים. אופי המוצרים נקבעים ע"י המחלבה בלבד בעיקר מהסיבה שחומרי הגלם שונים לחלוטין. הגבינות במחלבה מיוצרות מחלב בקר מלא בלבד בשיטות מסורתיות ובעבודה ידנית. החלב מגיע מרפת בנגב המערבי המספקת לפרות תנאי מחייה מעולים המעשירים את החלב ותורמים רבות לאיכותו הגבוהה. בתחרות "הגבינה של ישראל" זכתה מחלבת בארי בשלוש מדליות ב 3 קטגוריות שונות.

 

_______________________________________________________________

מחלבות גד משיקה: מהדורת גבינות מיוחדות לחג השבועות

מחלבות גד ממשיכה להוביל חדשנות בשוק הגבינות בישראל, וכבכל חג שבועות, הידוע גם כחג הגבינות, משיקה מהדורת מוצרים מיוחדת לחג, לצד מבחר הגבינות האיכותיות והמובחרות של גד הנמכרות בכל השנה. הגבינות מיוצרות בשיטות שונות, במרקמים ובטעמים מגוונים מרחבי העולם וכולן מצוינות לאירוח ולשולחן חג עשיר. מהדורת השבועות מאגדת בתוכה מגוון גבינות בשילוב חומרי גלם מיוחדים ואיכותיים המתאימים במיוחד לאירוח ומבטיחות לשדרג כל שולחן חג.

מהדורת שבועות של מחלבות גד כוללת:

קרם מסקרפונה  – הכנת קינוחים מעולם לא הייתה קלה כל כך

קרם המסקרפונה מורכב ממסקרפונה איכותית וחלבית, לצד מינון מדויק של סוכר וזרעי וניל אמיתיים ממדגסקר. הקרם מושלם עבור אלו שמעוניינים להגיש קינוח איכותי ומפנק, מבלי הצורך לטרוח שעות רבות במטבח. הוא מאפשר הרכבת קינוח מושלם במספר דקות, כאשר כל שצריך לעשות הוא להקציף, לצרף תוספות ולהגיש. הקצפת קרם המסקרפונה הינה קלה מאוד, תוך מספר דקות (בהתאם לעוצמת המיקסר) נוצר קרם יציב ועשיר, קרמי בטעם חלבי ומתוק של מסקרפונה איטלקית איכותית.

הוראות שימוש: יש להקציף את הקרם כשהוא קר מהמקרר ל 1.5-2.5 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר, עד לקבלת קצפת יציבה.

  • שימושים עיקריים: טירמיסו, קרם שניט, קינוחי כוסות המבוססים על קרם המסקרפונה.
  • לכל אריזה מצורפת חוברת מתכונים.
  • משקל: 400 גרם / מחיר מומלץ לצרכן:31.9 ₪

 

קממבר במעטה פחם- משדרגת כל פלטת גבינות

מצטרפת למשפחת גבינות הקממבר של מחלבות גד. גבינת קממבר במעטה עובש לבן ומעטה פחם הניתנים לאכילה ומעניקים טעם ייחודי לגבינה. הגבינה בעלת טעם עמוק ועשיר, ומראה ייחודי ומרשים. היא מבטיחה לשדרג ברגע כל פלטת גבינות.

  • שימושים עיקריים: מצוינת לאכילה כפי שהיא בפלטת גבינות לצד פירות טריים או יבשים, ואף להגשה לצד סלט ירוק.
  • מומלץ להוציא את הגבינה מהמקרר חצי שעה לפני האכילה, כך היא מוציאה את טעמיה הדומיננטיים.
  • משקל: ניתן להשיג במדפי הסופרים ב150 גרם, וכמשולש במעדניות בסופרים השונים / מחיר מומלץ לצרכן: 18.9 ₪

 

פרוסות מוצרלה – מלכת הגבינות האיטלקית, עכשיו בפרוסות

 לראשונה במחלבות גד – גבינת מוצרלה פרוסה. פרוסות המוצרלה, עגולות ומגיעות בעובי המתאים בדיוק לכריך או לטוסט. גבינת המוצרלה התפרסמה בעיקר בשל תפקידה הנכבד בכל פיצה איטלקית, אך לגבינה זו שימושים רבים נוספים במטבח. המוצרלה מככבת בטוסט המסורתי ובנוסף היא מתאימה ללזניה ופשטידות. טעמה העדין מתחבב בקלות על ילדים. המוצרלה עומדת מצוין בחום ולכן היא מומלצת לטוסטים, ומוקרמת בצורה האופטימאלית. בזכות טעמה הניטרלי, היא משתלבת מצוין לצד ירקות ורטבים, כמו פסטו/ עגבניות מיובשות.

הגבינה בעלת 22 אחוזי שומן ומותכת בקלות. פרוסות המוצרלה של מחלבות גד מאפשרות הכנת כריכים נוחה ומהירה, והיא מספקת את הטעם הטבעי של המוצרלה וגם את אפקט "המתיחה" של הגבינה המותכת.

  • משקל: 150 גרם / מחיר מומלץ לצרכן: 17.5 ₪

 

כדורי עיזים מתובלים – מארז מיוחד ומפנק מתאים לאירוח מושלם

גבינת עיזים מחלב עיזים מלא, בתצורת כדורים במגוון תבלינים מיוחדים. מצוינים להגשה לאירוח בחג.

מארז של 6 כדורי גבינת עיזים מתובלים בתבלינים בסגנון איטלקי: כדור טבעי, כדור עם תוספת קצח, כדור עם תערובת בזיליקום, עגבניות מיובשות ושום, כדור בתערובת טוסקנה, כדור בתערובת איטלקית וכדור עם פלפל שחור גרוס.

  • משקל: 120 גרם / מחיר מומלץ לצרכן: 19.9 ₪

 

השארת תגובה