מצרכים ל-10 לביבות:
- תפוח אדמה בינוני
- 125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
- 1 בצל
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 גזר
- 2 עלי מנגולד טריים
- 1 כף קמח תמי כתום
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מבשלים את תפוח האדמה מועכים אותו לפירה
- מבשלים את העדשים עד להתרככות.
- קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הקוקוס
- מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת
- מערבבים בקערה את הפירה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל.
- מוסיפים את הקמח והתבלינים
- יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים (אפשר גם בעזרת רינג) ומניחים על נייר אפייה
- אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה
♦ המתכון באדיבות רויטל אדמוני – דרך החושים