מנה אצילית: לביבות עדשים ומנגולד ללא גלוטן

העדשים עשירות מאוד בסיבים תזונתיים, לכן הן יתנו תחושת שובע • צבען של העדשים הכתומות מעיד על המצאות כימיקל צמחי בשם בטא קרוטן ותזונה המכילה חומר זה מסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, משפרת ראייה, חשובה לבריאות העור ועשויה להאט תהליכי הזדקנות, שומרת על מערכת החיסון ומפחיתה סיכון לסרטן • בריאות בצלחת

לביבות עדשים כתומות אפויות עם מנגולד - רויטל אדמוני | צילום: אייל קרן
לביבות עדשים כתומות אפויות עם מנגולד - רויטל אדמוני | צילום: אייל קרן

 

מצרכים ל-10 לביבות: 

  • תפוח אדמה בינוני
  • 125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
  • 1 בצל
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 גזר
  • 2 עלי מנגולד טריים
  • 1 כף קמח תמי כתום
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את תפוח האדמה מועכים אותו לפירה
  2. מבשלים את העדשים עד להתרככות.
  3. קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הקוקוס
  4. מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת
  5. מערבבים בקערה את הפירה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל.
  6. מוסיפים את הקמח והתבלינים
  7. יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים (אפשר גם בעזרת רינג) ומניחים על נייר אפייה
  8. אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה

 

♦ המתכון באדיבות רויטל אדמוני – דרך החושים

 

השארת תגובה