לכבוד חג השבועות: לזניה מדהימה ברוטב עגבניות

לזניה ברוטב עגבניות
לזניה ברוטב עגבניות
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

רכיבים לרוטב בשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • גבינת מוצרלה מגורדת
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כוסות חלב
  • גבינת פרמזן מגורדת

רכיבים לרוטב עגבניות:

  • 1 חבילת לזניה פרפקטו אסם
  • מעט שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1 מיכל רסק עגבניות
  • 1 קופסת שימורים עגבניות מקולפות 800 גרם
  • 0.5 כוס יין אדום (לא חובה)
  • 1 כף סוכר
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
  • עלי טימין (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

רוטב עגבניות

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה, כשהוא משחים מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל והשום.
  3. מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר הבזיליקום והטימין ומערבבים.
  4. מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר, ועוברים להכין את הבשמל.

רוטב בשמל

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
  2. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
  3. מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים וכך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.

הרכבת הלזניה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
  2. יוצקים לתחתית התבנית מעט רוטב בשמל ומפזרים אותו היטב.
  3. מניחים שכבה של עלי לזניה.
  4. יוצקים מעל שכבה של רוטבעגבניות, מעליה שכבה של רוטב בשמל ומפזרים מעט מהגבינות המגורדות.
  5. חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
  6. את החלק העליון, מכסים בכל רוטב הבשמל שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה, מכסים את רוטב הבשמל בגבינות.
  7. אופים את הלזניה במשך כ – 30 דקות אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.

המתכון באדיבות החטיבה הקולינרית של אסם

 

השארת תגובה