השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז במתכון חגיגי לפלאפל ביתי:
80 כדורים/ 15 מנות פלאפל
מצרכים:
- 1 ק"ג חומוס מושרה לילה שלם במים קרים
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- 10 שיני שום
- רבע חלה של שבת מושרת במים
- תבלינים: מלח, פלפל, תבלין גריל עוף, צ'ילי גרוס.
- 2 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון או במטחנת בשר לתערובת גרגירית, אך לא טחון מידיי.
- מתבלים עם כל התבלינים המצוינים + החלה
- מניחים בצד לחצי שעה
- מכדררים במכונת פלאפל ידנית עם כף
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה
עוד מתכון מעולה של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה:
מצרכים:
- 2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 צרור פטרוזליה
- 6 שיני שום גדולות
- חצי כפית כמון
- חצי כפית אבקת סודה
- קורט מלח
- 1 שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס לילה שלם עם אבקת סודה לשתיה ומעט מלח
- מבשלים עד לריכוך וטוחנים את החומוס לעיסה מוסיפים את הלחם שגם אותו משרים וטוחנים במעבד מזון.
- מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון
- זה הזמן להוסיף עוד חצי כפית סודה לשתיה ומלח לפי הטעם
- מחממים את השמן ומטגנים את כדורי הפלאפל