ולנו יש פלאפל: 2 מתכונים למאכל הכי ישראלי שיש

 

השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז במתכון חגיגי לפלאפל ביתי:
80 כדורים/ 15 מנות פלאפל
מצרכים:

  • 1 ק"ג חומוס מושרה לילה שלם במים קרים
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 10 שיני שום
  • רבע חלה של שבת מושרת במים
  • תבלינים: מלח, פלפל, תבלין גריל עוף, צ'ילי גרוס.
  • 2 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון או במטחנת בשר לתערובת גרגירית, אך לא טחון מידיי.
  2. מתבלים עם כל התבלינים המצוינים + החלה
  3. מניחים בצד לחצי שעה
  4. מכדררים במכונת פלאפל ידנית עם כף
  5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה

עוד מתכון מעולה של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה:

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזליה
  • 6 שיני שום גדולות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית אבקת סודה
  • קורט מלח
  • 1 שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס לילה שלם עם אבקת סודה לשתיה ומעט מלח
  2. מבשלים עד לריכוך וטוחנים את החומוס לעיסה מוסיפים את הלחם שגם אותו משרים וטוחנים במעבד מזון.
  3. מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון
  4. זה הזמן להוסיף עוד חצי כפית סודה לשתיה ומלח לפי הטעם
  5. מחממים את השמן ומטגנים את כדורי הפלאפל
השארת תגובה