סבתא בישלה פסטה: ככה מכינים במהירות ובקלות

את הפסטה ניתן למצוא כמעט בכל בית בישראל בשל קלות ההכנה והמגוון הרחב של אפשרויות הטעמים והמתכונים • מה זה סיר מיוחד לפסטה ועל אילו כללים חשוב שתקפידו כשאתם מכינים פסטה?

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

פסטה (Pasta – בצק באיטלקית) הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה (דורום). הפסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב. ישנם כל כך המון סוגי פסטות בצורות שונות ובמרקמים שונים ומאחר ופסטה הוא מאכל שקל להכין וכל כלה טריה מאמצת בחום מתכון אחד לפחות של המאכל האיטלקי שכל כך להכין, שאלנו את המומחים שהביאו לארץ את ההמצאה הגאונית של סיר מיוחד לפסטה.

מה שמזכיר לי שפגשתי חברה לא מזמן ותוך כדי שיחה על חתונת בנה, היא נזכרה בתחילת נישואיה וסיפרה לי מה שקרה אצלה בבית לפני 20 שנה, "חודשיים אחרי שנשאנו, שאל אותי בעדינות בעלי: למה את מבשלת כל יום פסטה?", היא סיפרה, "פרצתי בצחוק כי נזכרתי שהכנתי לו בשבוע הראשון פסטה פעמיים, והוא כל כך שיבח את הפסטה עם הרוטב האדום, מתכון מהבית, שהכנתי לו אותה בהתלהבות מידי יום. 'טעים טעים אבל לא צריך להגזים…' הוא אמר לי. השבוע נזכרתי בארוחות הפסטה של תחילת הדרך כשראיתי את סיר הפסטה החדש של סולתם. אני אומרת לך, מדובר בהברקה. כמובן שקניתי  אותו לזוג הצעיר הטרי שהצטרף בשעה טובה למשפחה …. כמובן שהכלה התלהבה". מה זה הסיר הזה? אני שואלת אותה, "את חייבת להכיר את סיר הפסטה החדש של סולתם, זה סיר שמגיע עם כל החלקים שדרושים להכנת פסטה, עם המסננת שנשלפת וכו', פשוט תענוג!".

אז אחרי שהצטיידתם בסיר הפסטה, מיטל מנהלת השיווק של רשת סולתם רדד שמחה להעניק לכם מספר טיפים לבישול נכון של פסטה:

סיר הפסטה של סולתם
  • בחרו בסיר גדול ועמוק הפסטה זקוקה למרחב של מים כדי להתבשל כמו שצריך.
    הרתיחו מים והרבה – . הפסטה כאמור זקוקה למים מלאו את הסיר עד לגובה של שלושת רבעי הסיר. הוסיפי מלח והרתיחו.
  • אל תשטפו את הפסטה ישנה שיטה אצל חלק מהשפים שטוענים כי העמילן שנשאר על הפסטה לאחר הבישול מסייע לרוטב להידבק טוב יותר. סננו אותה היטב. כמובן שישנם כמוני ששוטפים היטב את הפסטה, רצוי לשמור על חלק ממי הבישול, לא לסנן יותר מידי כדי שהפסטה לא תהיה יבשה.
  • אל תוסיפו שמן למי הבישול – במשך שנים הוספתי שמן למי הבישול כדי למנוע הדבקה בזמן הבישול, מסתבר שעדיף שלא, שכן הפסטה תהפוך לשמנונית יותר והרוטב לא ידבק באופן אחיד.
  • ישנם עשרות אם לא מאות סוגי פסטה, אל תערבבו שני סוגים בזמן הבישול שכן לכל פסטה זמן בישול אחר וכדאי לדייק.
  • נסו לא לבשל את הפסטה יתר על המידה- היצמדו להוראות של האריזה. אפשר אפילו להוריד שתי דקות מהזמן המומלץ באם אתם מתכננים רוטב חם.

 

השארת תגובה