געבראקט • מרק אביב של סבתא עם קניידלאך ממולאים

מרק אביב עם קניידלאך ממולאים
מרק אביב עם קניידלאך ממולאים

מצרכים למרק:

4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים מגוררים
3 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס דלעת חתוכה לקוביות
1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
מים עד לגובה של 4\3 סיר
תבלינים למרק:
1 כפית כורכום (לאוכלי קטניות)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית

הכנת המרק:
בסיר עמוק מניחים את השמן, הכרישה והבצל, מטגנים ל- 3 דקות ומוסיפים את שאר הירקות, מערבבים מוסיפים את התבלינים והמים, מביאים לרתיחה ומכסים חלקית, מבשלים כ- 4\3 שעה ולאחר מכן מוסיפים את הקניידלך למרק ומבשלים 20 דקות נוספות או עד שהם צפים.

לקניידלך:

5 ביצים טרופות
ליטר מים פושרים
קילו קמח מצה
5 כפות שמן
כפית מלח

הכנת הקניידלך :
לשים את העיסה היטב, מעבירים לקערה מכסים בניילון ומצננים לחצי שעה לפחות
לאחר מכן משמנים את הידיים לוקחים מסה בכמות של כדור פינג פונג (אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח מצה) משטחים וממלאים במלית, מכדררים
ומכניסים לסיר המרק

מבשלים כ- 20 דקות

למלית הקניידלך:
500 גרם כבד עוף
1 בצל גדול קצוץ דק
כף שמן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנת המלית:
מטגנים במחבת את הצבל ומוסיפים את כבדי העוף, מטגנים עד לבישול מלא, מצננים וקוצצים דק או טוחנים.


המתכון באדיבות רשת סולתם עם הסירים הכי טובים לפסח

תגובה אחת
השארת תגובה