בלי לחץ – שרה פכטר מתכוננת לבישולי חג הפסח

סיר לחץ 2
סיר לחץ 2
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

רגע אחד היינו בטרפת של פורים והתחפושות, ואוזני המן, ומשלוחי מנות. והנה הלחץ החדש.

פסח בפתח ואיתו מגיעים כל הדילמות, לארח או להתארח. ואם לארח, כמה ולמה, ואיך מבשלים כמויות. ובכלל שבוע שלם כל המשפחה בבית.

לחץץץץ.

אז זהו. שהשבוע כשביקרנו בחנות בתלפיות של סולתם רדד, קפץ לי מול העיניים סיר לחץ ענק של 26 ליטר.

​ ​בבוקר קמים מוקדם, מכניסים לסיר הלחץ בשר בקר גדול, עם ירקות ותפוחי אדמה, מפעילים את סיר הלחץ בתוך זמן קצר הארוחה מוכנה ואפשר לצאת לדרך

רבים אינם יודעים את יתרונות הבישול בסיר לחץ או נמנעים מהשימוש בו מתוך פחד, שפשוט הפך למיתוס.

​ ​בעבר אכן סיר הלחץ היה פחות בטיחותי וידידותי, חלפו שנים והיום סירי הלחץ בטוחים והרי לכם דרך נהדרת לבשל טעים ובעיקר במהירות.

כשמפעילים את סיר הלחץ האדים שבתוכו שהופכים לקיטור, בתהליך שמעלה משמעותית את הטמפרטורה. בזמן הבישול הקיטור חודר לכל חלקי התבשיל הפנימיים והחיצוניים ומפרק ומרכך את המרכיבים במהירות, מהלך שמקצר בשני שליש ואף יותר את משך הבישול.

סיר הלחץ עצמו הוא סיר בישול עם מכסה, שמצויד בווסת לשחרור אדים ושסתום בטחון. המכסה מתברג או נלחץ על דפנות הסיר באמצעות מנגנון מיוחד וטבעת גומי לאטימה מוחלטת. דפנות הסיר עבות ועמידות בלחץ. מנגנוני הביטחון לא יאפשרו לפתוח את הסיר בעודו שרוי בלחץ.


למה לבשל בסיר לחץ?

זמן. תבשילים רבים יתבשל ב-80% מהר יותר מבסיר רגיל. למשל, שעועית או חומוס יתבשלו ברבע שעה במקום שעה וחצי, צלי בשר או עוף הודו , בחצי שעה במקום שעתיים בסיר רגיל.

חיסכון . חסכון בחשמל אם מדובר בכיריים חשמליות​ ו​גם בגז.

בריאות. בסיר לחץ הויטמינים לא מספיקים להיעלם, הירקות מצליחים לשמור על צבעם המקורי ובעיקר התבשיל בריא יותר בגלל בישול קצר יחסית

הוראות בטיחות

תקנו במקום ידוע מחברה ידועה. חשוב שיהיה לסיר הלחץ תו תקן של מכון התקנים.

אחריות תו התקן כוללת חלקי חילוף, גומיה, ווסת או שסתום .

לפני שאתם מפעילים תקראו היטב את ההוראות.

תציצו בתוך הסיר בדופן הפנימית מסומן מקסימום, אנא אל תמלאו את הסיר מעבר לסימון המקסימום.

מתחילים את ההכנה ללא מכסה ונועלים אחרי שמביאים לרתיחה להמשך הבישול. כשיש צורך לפתוח את המכסה בזמן הבישול, או כדי להציץ ולבדוק תא רמת המוכנות של האוכל, ואם בגלל שרוצים להוסיף ירקות וכדו​'​, אין בעיה, רק חייבים לשחרר את הלחץ מהסיר קודם.

חובה לזכור שלפני פתיחת מכסה הסיר חובה לשחרר את הלחץ , כבו את האש והמתינו שהלחץ ירד, ואז תשחררו את האדים.

ברשת סולתם רדד מבחר ליינים יפיפיים כאלה שעושים לנו חשק לעזוב את הכל ולהקשיב

​למוזיקה שעל שיש המטבח.

כמי שפחדה להשתמש בסיר לחץ והשתחררה מהפחד הזה.

אני יכולה לספר בוודאות שאני לא מסוגלת אפילו לחשוב על פסח בלי סירי לחץ.

​מי ​אמר לי שאני לחוצה?

השארת תגובה