טעים ומעודן: שוקיים עוף בסילאן טבעי וערמונים // השפית עמית דונסקוי

השפית עמית דונסקוי למותג קלית גת, מציעה מתכון נפלא וחגיגי לארוחה חגיגית • הערמונים בשילוב הסילאן הטבעי מוסיפים טעם מתקתק ומעודן לשוקי העוף

עוף בסילאן | צילום: בועז לביא
עוף בסילאן | צילום: בועז לביא

חומרים ל-8 מנות:

  • 8 שוקי עוף

למרינדה:

  • 1/2 כוס סילאן תמרים טבעי ללא תוספת סוכר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית חרדל

לאפייה:

  • 3 פלפל צ'ילי טרי אדום או צהוב
  • 6 שיני שום שלמות
  • 2 שקיות ערמונים קלופים

אופן ההכנה:

  1. מניחים את שוקי העוף בתבנית אפייה לתנור.
  2. מערבבים היטב את כל החומרים למרינדה עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. יוצקים את המרינדה מעל לשוקי העוף ומורחים היטב כך שהשוקיים יהיו מצופות לגמרי מכל הצדדים.
  4. מוסיפים לתבנית את שיני השום, הפלפלים והערמונים.
  5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה, עד להשחמה.
  6. מומלץ לסובב את השוקיים בתבנית ובעזרת כף לצקת מעט מהרוטב על הערמונים כך שישחימו היטב.
  7. הגשה: מומלץ להגיש חם עם אורז ליד.
תגובה אחת
  1. לאכול ציפורים מתות, מלאות אנטיביוטיקה ותרופות. ממש ״תענוג״. איכס.

השארת תגובה