מתכון לפורים: אוזני המן חלביים במילוי שוקולד ופרג

כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

אוזני המן לפורים הם חגיגת טעמים ובמגוון מילויים, קבלו מתכון מושלם להכנת אוזני המן באדיבות השף הראשי של רשת קפה BIGA

מרכיבים להכנת הבצק (20-25 יחידות):

• 100 גרם סוכר
• 200 גר' חמאה
• 1 ביצה
• 300 גרם קמח
• 50 גרם אבקת שקדים
• 5 גר' מלח
• 1/2 כפית תמצית וניל

להכנת מילוי פרג:

• 200 גרם פרג טחון
• 200 גרם חלב
• 50 גרם דבש
• 100 גרם פירורי עוגיות (עדיף עוגיות חמאה פשוטות או פתיבר)
• 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה
  • מוסיפים את המלח והווניל וממשיכים לערבב
  • מוסיפים אבקת שקדים, מערבבים ומוסיפים קמח מערבבים עד להבלעה של הקמח (יש להימנע מלישת יתר).
  • מכניסים לקירור מינימום שעתיים
  • מרדדים על משטח מקומח קורצים לעיגולים מורחים מעט ביצה על כל עיגול בצק וממלאים במילויים שינויים לפי הטעם.

אופן הכנת המילוי:

  • מרתיחים חלב ודבש כשרותח מוסיפים פרג
  • ממשיכים לערבב כדקה וסוגרים את האש
  • מוסיפים את השוקולד לפרג החם ומערבבים עד להמסה
  • מוסיפים את פירורי העוגיות מערבבים ומקררים לפני המילוי
השארת תגובה