ללא חומצות: 2 מתכוני טונה בשמן זית כתית מעולה 

התזונה הים התיכונית מאופיינת ברכיבים כמו דגים, יוגורט, שמן זית ועוד. חברות המזון מציעות לנו לא פעם סוגים שונים של שמן זית: שמן זית רגיל, שמן זית כתית, שמן זית כתית מעולה ועוד ♦ לא פעם תהינו האם יש הבדלים ומה ההבדלים בין סוגי שמן הזית? ♦ טונה סטארקיסט מציגה: טונה בשמן זית כתית מעולה המכיל את רמת החומציות הנמוכה ביותר ומתכונים קלים ומזינים בשילוב טונה

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

טיבו של שמן זית נמדד על פי מידות שונות של איכות, בהתאם לצורת הפקדתו ולרמת חומצות השומן החופשיות שהוא מכיל. כאשר סוג שמן הזית הוא כתית המשמעות היא שהשמן מופק בתהליך של כבישה קרה, ללא חימום או שימוש בחומרים כימיים אשר מטרתם לגרום להפקת כמות גדולה יותר.

ככול שרמת החומציות בשמן הזית נמוכה יותר, כך השמן מכיל פחות חומצות שומן חופשיות ואיכותו עולה. שמן זית כתית מעולה הוא המכיל את הכמות הנמוכה ביותר של חומציות, עד 1%, בעל האיכות הגבוהה ביותר ובו טונה סטארקיסט משתמשת ומציעה שני מתכונים להכנה מהירה, בריאים ומזינים המתאימים לכל גיל.

סלט ירוק עם טונה בשמן זית וסלק טרי

  • 1 קופסא  טונה בשמן זית, מסוננת
  • 5-6 עלי חסה טרייה שטופים ומיובשים
  • ½ כוס עלי בבזיליקום טריים
  • 1 צרור קטן של ארוגולה טרייה שטופה
  • 1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)
  • ½ כוס קינואה שבושלה בהרבה  מים כמו פסטה
  • רוטב ויניגרט חרדל

לרוטב וינגרט חרדל

  • 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • 5 כפות מיץ לימון טרי
  • 10 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  1. לערבב יחד בקערת ערבוב את הכל מלבד השמן
  2. להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב ולטעום

(ניתן לשמור במקרר כשבועיים)

אופן ההכנה:

  1. להניח בקערת ערבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב
  2. לערבב יחד בעדינות
  3. להוסיף מעט מהרוטב לערבב ולטעום. במידה וצריך עוד רוטב- להוסיף.
  4. להניח בצלחת ולפזר מעל את הטונה.

%d7%a1%d7%a4%d7%92%d7%98%d7%99-%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%98%d7%95%d7%a0%d7%94

ספגטי עם טונה בשמן זית ועגבניות מיובשות

  • 400 גר' ספגטי מבושל
  • 1 קופסא טונה בשמן זית, מסוננת (לשמור את השמן)
  • 3 שיני שום טריות קלופות כתושות
  • 3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 4 כפות סלרי אמריקאי קצוץ
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 4 כפות שמן זית (מהטונה)
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה :

  1. במחבת גדולה להניח את השמן זית שהוצאנו מקופסת הטונה, להוסיף שום ולחמם מעט (לא לשרוף את השום).
  2. להוסיף את העגבניות, העירית והסלרי ולערבב יחד על האש
  3. לכבות את האש ולהוסיף את הפסטה, מיץ הלימון  והטונה.
  4. לערבב היטב ולהוסיף סויה ומעט מלח.
  5. להגיש עם או בלי פרמז'ן.

טונה סטארקיסט בשמן כתית מעולה | צילום: ניר-עצמון
טונה סטארקיסט בשמן כתית מעולה | צילום: ניר-עצמון
  • סטארקיסט מציגה מוצר- טונה בשמן זית כתית מעולה, המשלב שני מאפיינים בולטים בתזונה הים התיכונית- הדגים ושמן הזית.
  • מחיר: 6.60 ₪ מומלץ לצרכן.
  • ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות פרטיות נבחרות בכל רחבי הארץ.

 

השארת תגובה