הפתעות במטבח החלבי: מדליוני סלק וסלט צאן גלילי

שני מתכונים מדהימים וצבעוניים של השף תומר חקנזר ממסעדת ג'עוני ♦ אם אתם אוהבים ירק, גבינות צאן ואוכל בריא, אלו בדיוק המנות עבורכם

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

תקשיבו, מדובר במנה מפתיעה לגמרי, פגשתי אותה בראש פינה במסעדת ג'עוני שהפכה למהדרין לאחרונה, מי שאחראי עליה הוא השף תומר חקנזר שספג בבית אמו אהבה לאוכל וכיום הוא הופך אותה לדרגת אומנות של ממש, מנה כל כך מקסימה וטעימה כדאי לכם לנסות בבית, ככה פשוט ככה טעים.

מצרכים:

  • סלק
  • גבינת עזים
  • שקדים קלויים
  • שמן זית
  • לימון
  • קולרבי ותבלינים
  • רוקט
  • קשקבל ורימון

הוראות הכנה:

  • לבשל את הסלק עד לריכוך ולקרר היטב.
  • לפרוס לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה (מכשיר לפריסה).
  • לגלגל כדורי גבינת עזים עם שקדים קלויים.
  • למדליונים: לכל יחידה – 2  פרוסות סלק, למלא בגבינת עזים ולחתוך עם רינג לצורה מדויקת ולמרוח שמן זית.
  • לטרטר סלק: חתיכות סלק שנשארו לאחר החיתוך, לקצוץ דק ולהוסיף קולרבי קצוץ דק, פטרוזיליה, לתבל עם לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

להגשה:

  • 3 יחידות מדליוני סלק על רוקט מתובל עם שמן זית ולימון.
  •  שלוש פרוסות דקות של גבינת קשקבל וגרגירי רימון.

 

סלט צאן גלילי 

ברוח הרימונים והחגים הצלחתי לקבל עוד מתכון מהשף תומר במסעדת ג'עוני.

מצרכים:

  • קינואה
  • פטרוזיליה
  • עגבנייה
  • רימון
  • תפוח- עץ
  • חסה

הוראות הכנה:

  • לטגן עם מעט שמן זית את הקינואה ולהוסיף מים, לכל כוס קינואה – 2 כוסות מים.
  • לבשל כ- 20 דקות, לכבות ולצנן בקערה גדולה.

לפוקצה:

  • קילו קמח
  • סוכר – 30 גרם
  • שמרים – 25 גרם
  • מעט שמן זית
  • מלח – 20 גרם
  • כחצי ליטר מים – לפי ספיגה

הכנה: 

  • ללוש היטב ולהתפיח כחצי שעה.
  • לחלק לכדורים ולמתוח לפוקצה,
  • לתבל בשמן זית, גבינת עזים, רוזמרין קצוץ ומלח גס
  • לאפות בתנור 250 מעלות כ – 9 דקות.

להרכבת הסלט:

  • בקערה: קינואה, פטרוזיליה, עגבנייה, רימון ותפוח עץ – הכל קצוץ דק.
  • לתבל במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
  • להניח על החסה הקצוצה, לחתוך את הפוקצה ל 3 פרוסות ולהגיש.
השארת תגובה