ניסיתם לטעום פעם פיצה ירוקה? תכינו ותופתעו

פיצה ירוקה עם עמק ♦ השילוב בין המלית הירוקה, הגבינה החמה והאגוזים הפריכים פשוט ממכר ♦ המלצה לחופש: שתפו את הילדים בהכנת הפיצה

פיצה ירוקה עם עמק
פיצה ירוקה עם עמק
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

 

חומרים לפיצה אחת גדולה

לבצק:

  • 500 גרם (½ 3 כוסות + כף) קמח
  • 25 גרם (2 כפות)  סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 15 גרם ( 1 כף) שמרים טריים
  • 300 מ"ל (¼1 כוסות)  מים פושרים

לטופינג:

  • 2 כוסות ברוקולי מופשר וסחוט היטב מנוזלים
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס תרד מופשר וסחוט היטב מהנוזלים
  • 10 אגוזי מלך שבורים
  • 2 כוסות עמק מגוררת
  • 10 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים במיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים מים ולשים כ 7- דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את הטופינג: טוחנים את הברוקולי במעבד מזון למחית חלקה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  4. מחממים תנור ל- 190מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35-30 ס"מ או למלבן בגודל תבנית התנור.
  6. מעבירים לתבנית ומורחים במחית את הברוקולי. מפזרים תרד, אגוזי מלך ועמק מגוררת.
  7. אופים במשך 15 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
  8. מוציאים ומפזרים עלי בזיליקום.
  9. מגישים מיד

המתכון באדיבות: תנובה

 

 

השארת תגובה