אוהבים קפה ושוקולד? המתכון הבא מושלם עבורכם

עוגת שוקולד עם קרם קפה: בסיס עוגת שוקולד רכה וטעימה, קרם קפה עשיר וריחני ומעל הכל ציפוי גנאש שוקולד מריר ומבריק ♦ ויש גם בונוס: העוגה לא מכילה טיפה של קמח

רגע מתוק של עלית ונטלי לוין מציגים מתכון לעוגת חג טעימה, שוקלודית וכשרה לפסח

כמות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעתיים

לבסיס שוקולד:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 ביצים L
  • 2 כפות חלב
  • 100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
  • 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

לקרם קפה:

  • 375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 2 כפות אבקת סוכר

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:

  • בסיס שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד חמאה, סוכר, קפה, וניל, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קורנפלור, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בצורה אחידה בתערובת.
  • יוצקים את התערות לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבסיס מתייצב בשוליים, תופח וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • קרם קפה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסנטט פודינג, קפה ואבקת סוכר במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • יוצקים את הקרם על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים לחלוטין במקפיא במשך 2-3 שעות לפחות.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי שכבת קרם הקפה הקפואה ומיישרים.
  • מקשטים בשברי שוקולד מריר.
  • שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים.
  • במקום שוקולד חלב בבסיס אפשר להשתמש בשוקולד לבן או מריר באותה כמות.

 

השארת תגובה